Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
🔒 23. 3. 2019 Přešli jsme na HTTPS. Prosíme o kontrolu funkčnosti fóra.
!! 17.06.2018 (Jel.) Khanova škola zve nadšence ke spolupráci na překladech návodů pro učitele a rodiče.
! 04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
17.01.2016 (Jel.) Rok 2016 s novými a novějšími krystaly od kolegy Pavla!
17.01.2016 (Jel.) Nabídka knih z oborů matematiky, fyziky, chemie
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 24. 01. 2017 08:08

Ondrik_B
Příspěvky: 91
Škola: BIGY ZR
Pozice: student
Reputace:   
 

Geogebra

Ahoj, mám takový problém v Geogebře. Vygeneroval jsem si tam nějaké funkce a potřeboval bych zvětšit souřadnicové osy (ve smyslu, aby byly tlustší a popisky měli větší velikost). Nevíte prosím jak se to dělá. Nikde jsem to nemohl najít.

Dík y.

Offline

  • (téma jako vyřešené označil(a) Ondrik_B)

#2 24. 01. 2017 09:09

Jj
Příspěvky: 7514
Škola: VŠB, absolv. r. 1970
Pozice: Důchodce
Reputace:   535 
 

Re: Geogebra

↑ Ondrik_B:

Dobrý den.

Ve vlastnostech nákresny, karta "Základní", je možno zvolit tučné zobrazení os a jejich popisků. Jinak nevím.


Pokud se tedy nemýlím.

Online

 

#3 24. 01. 2017 09:11

Ondrik_B
Příspěvky: 91
Škola: BIGY ZR
Pozice: student
Reputace:   
 

Re: Geogebra

↑ Jj:

Děkuju. Ano to vím. Třeba bude vědět někdo jinej. Je-li to řešitelná úloha.

Offline

 

#4 24. 01. 2017 09:31

Cheop
Místo: okres Svitavy
Příspěvky: 7542
Škola: PEF VŠZ Brno (1979)
Pozice: důchodce
Reputace:   367 
 

Re: Geogebra

↑ Ondrik_B:
Velikost popisku os uděláš
v nastavení - velikost písma
tučné osy tak jak psal JJ


Nikdo není dokonalý

Offline

 

#5 24. 01. 2017 09:49

Ondrik_B
Příspěvky: 91
Škola: BIGY ZR
Pozice: student
Reputace:   
 

Re: Geogebra

↑ Cheop:

Ano to pomohlo děkuji. Avšak ještě bych měl dotaz. Abych to upřesnil. Jde mi především o to aby byly větší popisky na obrázku který exportuji. Když zvětším písmo dle Vašeho návodu tak to pomůže, nicméně mám pak velké písmo i v pracovním rozhraní, což je nepraktické. Nevíte jestli se dá měnit velikost pouze u těch os a ne v celém programu.

Děkuji.

Offline

 

#6 24. 01. 2017 10:10

Cheop
Místo: okres Svitavy
Příspěvky: 7542
Škola: PEF VŠZ Brno (1979)
Pozice: důchodce
Reputace:   367 
 

Re: Geogebra

↑ Ondrik_B:
Jenom popis os zřejmě zvětšit nepůjde.


Nikdo není dokonalý

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson