Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
🔒 23. 3. 2019 Přešli jsme na HTTPS. Prosíme o kontrolu funkčnosti fóra.
!! 17.06.2018 (Jel.) Khanova škola zve nadšence ke spolupráci na překladech návodů pro učitele a rodiče.
! 04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
17.01.2016 (Jel.) Rok 2016 s novými a novějšími krystaly od kolegy Pavla!
17.01.2016 (Jel.) Nabídka knih z oborů matematiky, fyziky, chemie
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 06. 02. 2019 17:28 — Editoval Petržel (06. 02. 2019 17:44)

Petržel
Zelenáč
Příspěvky: 3
Reputace:   
 

Finanční matematika

Nenašel by se tady, prosím, někdo s radou ohledně postupu?

Offline

  • (téma jako vyřešené označil(a) Petržel)

#2 06. 02. 2019 17:34 — Editoval Al1 (06. 02. 2019 17:45)

Al1
Příspěvky: 7358
Reputace:   519 
 

Re: Finanční matematika

↑ Petržel:

Zdravím,
spočítej vážený aritmetický průměr.

Edit: Proč jsi smazala zadání?

Edit: v 17.44 jsi to skutečně vylepšila :-)

Offline

 

#3 06. 02. 2019 17:47

Petržel
Zelenáč
Příspěvky: 3
Reputace:   
 

Re: Finanční matematika

↑ Al1:Děkuji za radu k postupu :)

Offline

 

#4 06. 02. 2019 22:05

Petržel
Zelenáč
Příspěvky: 3
Reputace:   
 

Re: Finanční matematika

↑ Petržel:
Edit:
Pan Hrdlička vede hostinec. V letní sezóně má největší tržbu za Plzeň, která činí téměř polovinu veškeré tržby (46 %),  likéry a jiný vysokoprocentní alkohol vynáší 12 % tržby, voda a jiné nealkoholické nápoje mu vynesou 28 % tržby a zbývající část tržby tvoří drobné občerstvení a pochoutky. Na každou položku má jinak stanovenou marži (Plzeň čtyřiceti-procentní, další alkohol stoprocentní, nealkoholické nápoje třiceti-procentní a ostatní padesáti-procentní)
Jakou má stanovenou průměrnou marži na svůj sortiment? Výsledek aritmetického průměru marží není správný.

Ještě jednou díky za radu

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson